Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τί σόϊ πολιτικούς έχουομε εμείς..



Ένα ρωσικό μαχητικό, που περνούσε ξυστά από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κατευθυνόμενο προς Συρία, χτυπήθηκε από τους Τούρκους. 23/11/2015.
Όχι μόνο αυτό.



Καθώς ο πιλότος ενεργοποίησε με επιτυχία την εκτίναξη του καθίσματός του και έπεφτε με το αλεξίπτωτο, οι χερσαίοι Τούρκοι έτσι απλά τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Αν ήταν έλληνες οι δράστες:
Οι πολιτικοί αρχηγοί μας σε όλους τους τόνους να ζητούσαν συγνώμη από τα μήκη και πλάτη της γης και συντετριμμένοι, εξαθλιωμένοι και τρέμοντες θα ικέτευαν για επιείκεια.
Παράλληλα, θα συνελάμβαναν τους εμπλεκομένους πιλότους και στρατιωτικούς, για να τους οδηγήσουν (με νόμιμες διαδικασίες) στο ικρίωμα, και θα απαιτούσαν από τους Αρχηγούς Στρατού και Αεροπορίας να παραιτηθούν.
Εννοείται ότι εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις θα κραύγαζαν υστερικά εναντίον των μαχητών της πατρίδος.. Και τη γνωστή καραμέλλα:  τους λείπει εκπαίδευση!..

Αντιθέτως στην Τουρκία παρατηρούμε τα εξής:
Οι δράστες δεν έχουν όνομα! Κανείς φυσικός αυτουργός!..
Οι ειδήσεις τους έσπευσαν να πουν ότι «αεροσκάφος αγνώστου εθνικότητος ή αγνώστου ταυτότητος επλήγη».. (κάτι σαν ΑΤΙΑ και UFO) Και ότι «η κατάρριψη δεν στρέφεται κατά συγκεκριμένης Χώρας». Απλώς εφαρμόσθηκαν οι κανονισμοί της Τουρκικής Πολεμ.Αεροπορίας..
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δέκα φορές, 10 ολόκληρες φορές προειδοποίησαν οι Τούρκοι πιλότοι.. (σε τόσο χρονικό διάστημα το ρωσικό μαχητικό ήδη θα είχε χαθεί στον ορίζοντα!).
Επίσης υπεραμύνθηκε του δικαιώματος και του καθήκοντος «να προστατεύουν τον εθνικό ζωτικό χώρο» τους.
Απορώ μόνο, πώς δεν είπε ότι «νομίσαμε πως ήταν ελληνικό, γι’αυτό το χτυπήσαμε στα τυφλά, όπως έγινε με τον ήρωα Κων.Ηλιάκη στην Κάρπαθο»..  
Συνάμα ο Ερντογάν βγήκε και δήλωσε ότι «δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης με την Ρωσία» (δηλαδή, ό,τι έγινε έγινε, κουκουλώστε το να τελειώνουμε).. Ακόμη, ζήτησε έκτακτη σύγκληση Συνόδου του ΝΑΤΟ, για «πυροσβεστική παρέμβαση» (sic).
Παράλληλα ενημέρωσε πάραυτα γραπτώς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν και τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο αναπληρωτής υφυπουργός (υφυπουργός-κρατάνε και τουπέ) της Τουρκίας έχει ήδη συναντηθεί με τους επιτετραμμένους της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας, καθώς και με τον πρεσβευτή της Γαλλίας, μετά την κατάρριψη, από τουρκικά F16, ρωσικού μαχητικού κοντά στα σύνορα με τη Συρία, με το αιτιολογικό ότι παραβίασε επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Στο μεταξύ, πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν πως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει, μιας υψηλόβαθμης συνόδου ασφαλείας, κατά την οποία θα συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού. (με άλλα λόγια, θα είμαστε έτοιμοι)
Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτγολου, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουζί Ακάρ, ο επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT Χακάν Φιντάν και ορισμένοι υπουργοί.
Ο Ερντογάν μάλιστα το τράβηξε κι άλλο: «Καταδικάζουμε τις σφοδρές επιθέσεις που επικεντρώνονται στη περιοχή όπου κατοικούν Τουρκομάνοι» είπε. Και τόνισε: «Εκεί έχουμε συγγενείς και ομοεθνείς». Και πρόσθεσε: «Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν πολύ πιο δραματικά γεγονότα στη Συρία, οφείλεται στην ψύχραιμη στάση της Τουρκίας. Να μην αμφιβάλλει κανείς για το ότι και σε αυτό το περιστατικό καταβάλαμε κάθε προσπάθεια για να το εμποδίσουμε».!!!
Και κατάφερε να μιλήσει η ΕΕ για ψυχραιμία (της Ρωσίας βέβαια). Το δε ΝΑΤΟ να δηλώσει ότι είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία!..
Δειγματοληπτικά:
Μετά από όλα αυτά (που κάθε τόσο επαναλαμβάνονται με την Τουρκία) απορώ πώς οι δικοί μας πολιτικοί δεν έκαναν αμέσως χαρακίρι και δεν πήγανε σύσσωμοι στο Σούνιο να πνιγούν.
Και τονίζω: Πρώτα χαρακίρι και μετά αυτοκτονία..