Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Φορολογική Συνείδηση

Θα θυμόσαστε την περίφημη καμπάνια του Υπουργού Οικονομικών Αλογοσκούφη, για να αποκτήσει ο λαός (οι πληβείοι)  Φορολογική Συνείδηση.

Και είχε προκηρύξει διαγωνισμό ο φιλότιμος Υπουργός, για το ποιός νεαρός θα έστηνε το πιό επιτυχημένο και έξυπνο βιντεάκι, ώστε να ευαισθητοποιήσει τους (είλωτες) πολίτες, ώστε αυτοί να είναι συνεπείς στις "υποχρεώσεις" τους και  "να τα σκάνε" στο γκισέ της Εφορίας μετρητά, ακέραια και αδιαμαρτύρητα.
(μπορείτε να ψάξετε στο Youtube και να βρείτε πραγματικά πολύ έξυπνα τέτοια βιντεάκια. Πλην εις μάτην. Για μια ακόμα φορά η νέα γενιά τυγχάνει πλήρους εκμεταλλεύσεως και εξαπατήσεως)

Κατόπιν ήρθε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μας πήρε το κεφάλι με την περιβόητη "περαίωση", με σκοπό πάντα να "εξυπηρετήσει" τον πολίτη (αλήτη).

Τί θα γίνει όμως, 
αναρωτιέται αυτός ο ταλαίπωρος πολίτης,
τί θα γίνει
με την απλή,
τη στοιχειώδη,
την αυτονόητη
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του Κράτους και των Υπουργών και των πολιτικών του;; 

Τί θα γίνει όταν αυτοί αποδεικνύονται οι πρώτοι ασυνείδητοι, που χαρατσώνουν  και γδέρνουν και καταληστεύουν και εκβιάζουν και στραγγαλίζουν τους πολίτες, χωρίς μάλιστα να προσφέρουν τίποτε ως ανταπόδομα στις θυσίες και στην εντιμότητα και την "φορολογική συνείδηση" αυτών..

Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά του ΕΟΠΠΥΥ προς Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Κλινικές κλπ, που είχαν την ατυχή έμπνευση να ασχοληθούν με την Υγεία και την άφευκτη υποχρέωση να μπουν στο λούκι των καταληστευμένων και κατασπαραγμάνων Ταμείων..
Ο ΕΟΠΠΥΥ χρωστάει ας πούμε σ'έναν Φαρμακοποιό 50.000 e για κίνηση ενός έτους. Του λέει: Δεν έχω να σου τα δώσω τώρα. Θα πληρώσεις όμως τον αναλογούντα φόρο 10.000 e !  Δηλαδή: Δεν ξέρω τί θα κάνεις, κόψε το κεφάλι σου, δανείσου, πούλησε το αυτοκίνητό σου και ό,τι άλλο, για να μου δώσεις τον φόρο μου!!! 

Αφήνω και το άλλο, που επιχειρούν να απαιτήσουν μαζί με τον τρέχονται φόρο, προπληρωμή του φόρου και του ..επομένου έτους! 
Και το επόμενο έτος; Πώς θα το βγάλουν πέρα; Ζητώντας προπληρωμή των φόρων της επομένης διετίας! .. 

Θαλασσοδάνεια.. Οικονομικές κουτουράδες.. Τσαλαβουτήματα του χειρίστου είδους. Ένα παιδί του νηπιαγωγείου θα τους ξεφτίλιζε.    

Κατά τα άλλα, η Φορολογική Συνείδηση μας μάρανε.. 

Κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, στις καθορισμένες προθεσμίες υποβολής Φορολογικής Δήλωσης, είναι συνεπείς οι μισοί περίπου από τους φορολογουμένους!  3.500.000 καταθέτουν και 2.200.000 δεν καταθέτουν. Και δόσ'του παρατάσεις το Υπουργείο Οικονομικών..

Μα, αφού δεν έχουν οι άνθρωποι! Μα, αφού βιώνουν την απόλυτη απελπισία. Τί ψάχνετε, ρε πολιτικοί;