Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Συναυλία Τραγουδιού στην Αγ.Ειρήνη



Συναυλία της Φωτεινής Δάρα στην Αγία Ειρήνη.
15 Ιουνίου 2009. του ανταποκριτή μας Α. Κούρκουλα

Στον υποβλητικό χώρο της Αγία Ειρήνης, στο περίβολο του οθωμανικού ανακτόρου του Τοπ Καπί, στην Κωνσταντινούπολη, η Φωτεινή Δάρα τραγούδησε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σύγχρονων νεοελληνικών τραγουδιών.

Γνωστές επιτυχίες του Μάνου Χατζηδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Δημήτρη Παπαδημητρίου αλλά και γνωστές δημοτικές επιτυχίες -όπως το Τζιβαέρι- προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού που είχε γεμίσει τους εντυπωσιακούς χώρους της Αγίας Ειρήνης.

Η εκδήλωση, που οργανώθηκε από το Σύλλογο των Αποφοίτων του Ζωγραφείου και το Σύλλογο των Μουσικόφιλων της Κωνσταντινούπολης, συνοδεύθηκε από την πολυπληθή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και τη χορωδία της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού.

Η συναυλία συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του οργανισμού «Κωνσταντινούπολη, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης - 2010», που θα αρχίσουν τον προσεχή Ιανουάριο.
http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=6488

ΣΧΟΛΙΟ:
Στη διεκδίκηση των Εθνικών μας Δικαίων οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί και πολύ ακριβείς.

Οι όποιοι βάρβαροι δεν έχουν πρόβλημα. Ζητούν βάναυσα τα της γης και του κόσμου τούτου πλεονεκτικώς. Απαιτούν ζωτικό χώρο, λόγο ασύδοτο και τραχύ, πηγές ενεργείας, υφαλοκρηπίδες, εναέρια δικαιώματα. Αυτά είναι εύκολα.

Εμείς ζητούμε ήθος, παράδοση, ελευθερία, θρησκευτικότητα, ευγένεια ψυχής, πολιτισμό.

Αυτά είναι πολύ λεπτά και ευαίσθητα. Διεκδικούνται με πολύ υπομονή μέσα στο χρόνο και με πολλή προσήλωση στο "ιδεώδες", που πιστεύουμε και εκπροσωπούμε.

Εν προκειμένω, ζητούμε να αποδοθούν οι Ιεροί Ναοί, οι απ'αιώνος χριστιανικοί, στης Θ.Λατρεία των πιστών. Και στην Κωνσταντινούπολη και στην Ιωνία και στον Πόντο και στη Μαρτυρική Κατεχόμενη Κύπρο μας, αλλά και στο Κόσοβο και όπου αλλού υπάρχει καταπάτηση Βωμών.

Σα να ζητούσαν οι Μουσουλμάνοι ένα δικό τους σέβασμα, μιά κατακτηθείσα Μέκκα, γιά προσκύνημα, τιμή και εορτασμό δικό τους.

Επομένως, δεν είναι λογικό να χρησιμοποιούμε εμείς οι ίδιοι τον Ιερό Ναό μας γιά λόγους εκτός ευσεβείας.
Και ούτε είναι "κατόρθωμα" ότι πετύχαμε και πείσαμε τους βάναυσους Τουρανούς (μεγάλη η χάρη τους - αφερίμ) να μπούμε γιά 2 ώρες και να χρησιμοποιήσουμε εική και ως έτυχε το κτίσμα αυτό..




adamtz@pathfinder.gr